Oxfam-Wereldwinkel Heist-op-den-Berg toost op een duurzame toekomst op de Internationale Dag van de Fair Trade op 12 mei met de cocktail Duradouro.

Op zaterdag 12 mei, om 15.30 uur stipt, heffen alle Oxfam-Wereldwinkels het glas op een duurzame toekomst. Ook de wereldwinkel van Heist-op-den-Berg doet mee. Vanaf  14 uur schenken de vrijwilligers op het evenementenplein een Braziliaans getinte fairtradecocktail, onder het genot van Braziliaanse muziek. Want fair trade is een ideale manier om te werken aan duurzame ontwikkeling. Met deze activiteiten viert de wereldwinkel de World Fair Trade Day.
 
Duurzaamheid op z’n Braziliaans
‘Duradouro, wij toosten op de toekomst!’  Met die slogan nodigen we iedereen uit om een lekkere fairtradecocktail te komen drinken op 12 mei.
Om 15.30 uur schenken alle wereldwinkels tegelijkertijd de cocktail Duradouro. Dat is een cocktail op basis van sinaasappelsap van de Braziliaanse coöperatie Coopealnor. Er is een versie met en een versie zonder alcohol. Zorg dat je erbij bent! We serveren het drankje in een toffe herbruikbare beker die speciaal voor vandaag ontworpen is. De keuze viel niet toevallig op Brazilië. Met deze actie maken we namelijk het publiek warm voor de thema’s van de VN-conferentie over duurzaamheid, die volgende maand plaatsvindt in Rio de Janeiro. Duradouro, zoals onze cocktail heet, is trouwens Portugees voor duurzaamheid. Voor Oxfam-Wereldwinkels is fair trade een belangrijke manier om aan duurzame ontwikkeling te doen. En een manier om te zorgen voor een toekomst waar iedereen genoeg te eten heeft. Daarvoor voert Oxfam in de hele wereld de campagne ‘GROEI. Voedsel. Leven. Aarde.’
 
World Fair Trade Day
De World Fair Trade Organisation (WFTO) organiseert elk jaar de World Fair Trade Day op de tweede zaterdag van mei. Fairtradeorganisaties zoals Oxfam-Wereldwinkels brengen op die dag wereldwijd het belang van eerlijke handel onder de aandacht. Ze stimuleren consumenten, bedrijven en overheden om hun verantwoordelijkheid op te nemen en fair trade te ondersteunen als een hefboom voor ontwikkeling van achtergestelde producenten in het Zuiden. In de context van de voedsel- en klimaatcrisis heeft dit meer dan ooit zin.
 
Op www.fairtradeday.be staan alle Belgische acties voor World Fair Trade Day 2012.